Ervaringen

duimen
Afgelopen donderdag hebben de studentmentoren met mij het coachingstraject geëvalueerd. Mogelijk komen in deze evaluatie geen nieuwe inzichten naar voren, toch wilde ik je deze niet onthouden. De studenten noemden het coachingstraject van vier bijeenkomsten …’heel interessant en heel fijn om te volgen. De trainer was enthousiast en gaf ruimte voor het opdoen van ervaringen. Daarnaast was er een goede koppeling tussen theorie en praktijk met ruimte voor het inbrengen van eigen ‘problemen’. Hierdoor kreeg de training echt betekenis’ voor de studenten. …’De coachingstraining moeten we er de komende jaren zeker in houden. Wellicht dat het trainingstraject uit nog meer bijeenkomsten zou kunnen bestaan. Het valt te overwegen om de training wat later in de eerste fase te plannen zodat de kennis zo snel mogelijk toegepast kan worden in fase 2’… Uit deze positieve evaluatie kunnen we niet anders dan concluderen dat we de coachingstraining als vast onderdeel binnen fase 1 van ons project moeten behouden.
Michel
Heel er bedankt voor je inzet als trainer bij het project studentmentoren. Onze studenten kwamen steeds enthousiast terug van de bijeenkomsten en hebben waardevolle kennis en ervaring opgedaan voor het vervolg.
Caroline
Ik heb altijd al enorm last gehad van mijn verlegenheid, en dit werd naarmate ik ouder werd niet veel beter. Ik had moeite met vragen stellen aan anderen, waardoor ik snel vastliep op school. Het belemmerde praktisch alles, en werd hierdoor gezien als een persoon met weinig initiatief. Ik zat net op een leeftijd waarbij ik wist dat ik iets moest gaan ondernemen, anders ging ik steeds meer achteruit. Ik had al heel wat therapieën, groepslessen en gesprekken achter de rug, waarbij vooral het doel was erover te praten. Ik had iets anders nodig om voorruit te komen. Via mijn vader kwam ik bij Mariëlle terecht. En dit was al meteen anders dan al die therapieën. Ik kreeg hier meer tools aangereikt en werd meer gecoacht om bepaalde dingen te gaan ondernemen. Zo deden we iedere week opdrachten samen, schreef ik dingen op en had ik ook opdrachten om te oefenen in het dagelijks leven. Een voorbeeld hiervan was bijvoorbeeld het leren vragen stellen. Ik moest op school aan iemand een vraag stellen, maakt niet uit waarover. Het ging om het initiatief, en het inzien dat het helemaal niet zo eng is. Zo heb ik een vraag gesteld aan een docent over het rekenexamen dat binnenkort was. Doordat ik dit deed, begon ik in te zien dat juist door vragen te stellen, je veel meer voor elkaar krijgt. Het was een hele opheldering, en de manier hoe ik hier in werd gecoacht was precies wat ik nodig had! Ik heb een hele positieve ervaring gehad met Mariëlle, en heb veel aan de gesprekken en tools gehad tot de dag van vandaag.
Kim
Over de werkwijze van coach Marielle Theeuwes heb ik niets dan lof. Omdat er geen selectie heeft plaatsgevonden, heb ik enigszins geluk met haar gehad. Een beetje, want het succes van de coaching heeft vooral te maken met de professionaliteit van Marielle en gedeeltelijk met de klik tussen coach en coachee. Nu heb ik enige ervaring met coaches en weet ik inmiddels wat er nodig is wil de coaching succesvol zijn. Dus ben ik open geweest, zodat er wezenlijke zaken aan de orde kwamen en ik heb de adviezen toegepast. Toch vind ik dat het welslagen grotendeels aan Marielle toe te schrijven is. Marielle is een meester als het gaat om timing en om aanvoelen wat speelt en belangrijk is. Daardoor kon ik me door haar laten leiden. En heeft het me diverse keren onverwachte, waardevolle inzichten opgeleverd.
Nandus
Allereerst wil ik je heel erg bedanken voor het coaching traject.. Naarmate ik je beter leerde kennen durfde ik meer tegen je te vertellen en kon ik terecht met mijn vragen. Je gaf goede nuttige tips en stelde de juiste vragen. Ik heb deze week goed nagedacht over feedback, maar eigenlijk heb ik die niet. Ik heb het als zeer prettig ervaren en sowieso vind ik je een prettig persoon. Je luistert goed en ondanks dat er soms een hele tijd tussen zat voor we elkaar weer spraken, wist je nog precies wat er speelde. Hierdoor voel je je gehoord.
Amber